1 Nisan 2014 Salı

Ispanaklı çörek:

Annemin tandırda yaptıgı kadar olmasada nefisti :)

malzemeler:
 istediginiz bi içharç
5-6 su bardağı un
 biraz zeyinyağı
su.tuz
1paket instant maya
 hamur ılık bir suyla biraz ele yapışan bi kıvamda yogrulur dinlenmeye bırakılır.dikkatli olun hamur kaptan taşabiliyor oyuzden büyükce bir kap kullanabilirsiniz. bu hamur aksamdanda hazırlanabilir beklemesinde bir sakınca yok ekşitmediğiniz sürece. sonra tepsinizi yaglayıp hamuru ister eldivenle ister elinizi ıslatarak elinize yapışmamasını saglayıp hamurun yarısını tepsiye yayın uzerıne iç harcınızı koyup kalan hamurlada harcın üzerini tamamen örtün ve 1yumurta kırıp heryerine sürün.önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. mümkünse fırınınızın en yüksek derecesini kullanın ben 250derecede pişirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Gadgets