2 Su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
tuz
iç malzemesi:
yarım kg kıyma
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
1 büyük su bardagı dogranmış ceviz
tuz- baharat
Yapılışı:bulguru ve irmigi sıcak suyla heryeri ıslanacak kadar ıslatıp dinlendiriyoruz
iç malzemeyi pişirip soganını ekleyip kavuruyoruz ceviz maydanoz ve damak tadımıza göre baharatlarını ekliyoruz
köftenin dışı için ıslatmış olduğumuz bulguru 1yumurta kırıp iyce yoguruyoruz fazla kuru gelirse biraz su eklenebilir bu aşamada.iyce yogrulunca yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp içini oyup iç harcımızı doldurup kapatıyoruz. kızgın yagda (ben fritözde kızartıyorum) kızartıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder