15 Ocak 2013 Salı

Yaprak Sarma

Malzemeler:
yarım kg asma yaprağı
1 adet kuru soğan
zeytinyağı
1 Buçuk Su Bardağı civarı pirinç
Yarım Su Bardağı civarı bulgur(konmayada bilir)
domates salçası
biber salçası
baharatlar
Yapılışı: malzeme miktarlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz ayrıca damak tadınıza göre içine dereotu mercimekte eklenebilir.Ben bütün malzemeyi kavurarak bir iç hazırlıyorum. genellikle dolma içlerinide öyle yaparım.
     Çocuklugumda annem dolma tenceresinin üzerine tabak yerine büyük bir kaburga kapatırdı hem lezzet versin hemde buharda pişsin diye en çok kardeşim severdi bunu:) ben zeytinyağlı yaptığım için üzerine limon koymaktan yanayım ama aklınızda bulunsun dedim belki sizin ufaklıkta sever :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Gadgets