15 Ocak 2013 Salı

Lor Tatlısı


Malzemeler:
500gr tatlı lor
4 yumurta
1 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı pirinç unu
1 Su Bardağı un
1 Paket Kabartma tozu
Limon kabuğu

Yapılışı:Önce loru şekeri yumurtayı karıştırıp sonra diğerlerini ekleyip yoğurun. Karışımı şanti torbasına doldurup tepsiye sıkın.175 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Ilık şerbeti sıcak tatlıya dökün.

( ben bu tarifi 250 gr lor ve 3yumurtayla yaptım şanti torbasıyla uğraşmak istemediğim için biraz ele yapışmayacak bir hamur yaptım ve ortaya gördüğünüz gibi şekerpareyi andıran bu tatlı çıktı :) şerbetini sıcak dökün yada bir gece şerbette bekletin )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Gadgets