5 Ocak 2013 Cumartesi

Portakallı Profiterol



hamuru için:
1 buçuk su bardagı su
1 buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı margarin(ben 50gr civarı koyuyorum)
1 tatlı kaşığı şeker
bir fiske tuz
4 adet yumurta

Yapılışı: Tencereye margarini ve 1 bardak suyu koyup tuz ve şekerini ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayan suya 1buçuk bardak unu ekleyip tahta kaşıkla iyce karıstırıyoruz sonra ocagı kapatıp birazdaha karıştırıp hamuru ılımaya bırakıyoruz. Hamurun sıcaklığı geçince yumurtaları tek tek yedirerek ekliyoruz (burası biraz yorucu)
Hamur yapışkan bir kıvam alacaktır.Krema torbasına doldurup(krema torbanız yoksa buzdolabı poşetine doldurup poşetin köşesini kesip aynı işlemi yapabilirsiniz kaşıkla koymaktan daha kolay) yaglı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170'C de iyce pişiriyoruz. az pişirirseniz toplar söner


Kreması3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1-2 yemek kaşığı portakal kabuğu

Yapılışı: Portakal kabuğu hariç diğer malzemeleri tencereye ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz piştikten sonra ocaktan alıp portakal kabuklarını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Sosu için
2,5 su bardağı süt
1 subardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 kaşık kakao( kakaolar çeşitlilik gösterdiği için dikkatli olmak gerekli ben kuru kahvesi mehmet efendinin kakaosunu kullanıyorum)
15 adet ikramlık çikolata
 yarım çay bardağı fındık yağı

Yapılışı: Fındık yağı ve çikolatalar hariç diğer malzemeyi pişiriyoruz puding kıvamını aldığı zaman çikolataları ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz biraz soguduktan sonra fındık yagını ekleyip iyce karıştırıyoruz. bol soslu seviyorsanız bu sosun ölçülerini biraz arttırmanız gerekecektir.
 pişen topların içine portakallı kremayı doldurup kaselerin üzerine sosunu gezdirin süslemesi size kalmış.:)
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Gadgets