5 Ocak 2013 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ

2 su bardağı mercimek
1su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2-3 dal taze soğan
yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
domates ve biber salçası
kimyon
tuz- kırmızı biber
kıvırcık
limon

Yapılışı: mercimeği 3bardak civarı suyla haşlıyoruz mercimegin durumuna göre su eklenebilir.mercimekler yumuşayıp suyu kalmayınca bulguru ekleyip karıştırıp kapatıyoruz. o dinlenirken sıvıyagda soganları kavurup salcasını ve baharatlarını ekleyip dinlenmiş olan mercimege ekleyip yoguruyoruz sonra yeşil sogan ve maydanozunu ekliyoruz istediğiniz şekli verip kıvırcık ve turşuyla servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Gadgets