12 Ocak 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler:
2 su bardağı taze barbunya
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet havuç
3 adet domates
zeytinyağı
tuşeker

Yapılışı: önce barbunyaları bir kenarda biraz kaynatın ki mor rengi çıksın.
Tencereye 3-4kaşık kadar zeytinyağını koyup soğanları kavurun ben yazdan kalma domateslerden dondurucuya koyduğum için bu aşamada domatesleri ekledim birazda biber salçası koyup barbunyaları da ekledikten sonra barbunyaları biraz pişirin ardından havuçları ekleyin havuçlarlada biraz piştikten sonra patatesleri ekleyip biraz su koyup tuzunu ve şekerini ayarlayın piştikten sonra kapağı kapalı bir şekilde sogumaya bırakın serviste üzerine ince kılılmış maydanoz ve limon sıkmayı unutmayın.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Gadgets